De KMar-week van Schiphol

Gepubliceerd op: 2-5-2014

Wekelijks besteedt RTV Noord-Holland op vrijdagochtend om 08.50uur op de radio aandacht aan het werk van de Marechaussee op Schiphol. In de rubriek "de week van Schiphol" komen verscheidene werkzaamheden aan bod.

Deze week heeft de Koninklijke Marechaussee diverse aanhoudingen verricht op de luchthaven Schiphol. De KMar, met 1800 leden verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid op Schiphol, verricht grenspolitietaken en is onder meer belast met politiewerk, grensbewaking, vreemdelingenzaken en rechecheonderzoeken.

Afbeelding verwijderdDeze week hielden medewerkers van de brigade politie en beveiliging onder meer twee mannen aan die een conducteur geslagen hadden. Een Russische vrouw werd uit een vliegtuig gehaald omdat ze, kennelijk onder invloed van alcohol voor overlast aan boord van een vliegtuig had gezorgd. Ook werden diverse taxironselaars opgepakt en een aantal overlastplegers, die passagiers en overige bezoekers lastig vielen.

De KMar werkt zowel in uniform als onopvallend in burger om veel voorkomende criminaliteit tegen te gaan. Ze doet dat informatiegestuurd en wordt daarbij ondersteund door de Schipholmeldkamer, waarin marechaussees de veiligheid in de drukke gebieden monitoren. Jaarlijks worden door gebruikmaking van cameratoezicht tientallen aanhoudingen op heterdaad verricht door inzet van de cameratoezichthouders, die snel een surveillance kunnen aanstralen bij mogelijke ordeverstoring of als er een strafbaar feit wordt gepleegd.

Grensbewakers van de Marechaussee pakten ook deze week weer een groot aantal gezochte personen, die nog openstaande boetes en vorderingen moesten betalen of gezocht werden door Justitie, nationaal en internationaal. Diverse valse en vervalse paspoorten werden onderschept en tegen een man die nog meer dan een miljoen belastingsschuld had open staan word een onderzoek opgestart, waarbij gekeken wordt hoe hij aan bepaalde dure goederen is gekomen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief