Opgepakte Roemenen verdacht van skimmen

Gepubliceerd op: 4-5-2014

Nabij Coevorden zijn twee Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal en heling en mogelijke skimming.

Afbeelding verwijderdEen surveillance van het GPT-team Bad Nieuweschans, bestaande uit een marechaussee en een lid van de Bundespolizei hadden een melding ontvangen dat bij een onbemand tankstation mogelijk geskimd was. Een man die daar wilde tanken had moeite met pinnen en zag bij het wegrijden dat een busje meteen na de poging tot betaling naar het tankstation reed, hierop alarmeerde hij de Meldkamer in de regio.

De eenheid van het GPT was in de buurt en controleerde het busje, voorzien van Roemeens kenteken. Uit die controle bleek dat het busje gesignaleerd stond als gestolen en de twee Roemeense inzittenden in hun land gezocht werden en hun uitlevering verzocht werd voor diverse strafbare feiten.

De Marechaussee handelt in samenwerking met de Roemeense en Franse autoriteiten, die ook een onderzoek tegen de twee Roemenen in behandeling hebben, af.

Eerder deze week pakten medewerkers van de brigade Oostgrens-Noord tijdens een controle mobiel toezicht veiligheid drie mannen met de Mongoolse nationaliteit. Tijdens de controle vonden marechaussees in hun auto een geprepareerde tas en een tas vol met goederen die in een drogisterij te koop zijn. Die bleken van diefstal afkomstig. De bestuurder bleek ook geen rijbewijs te hebben en het voertuig bleek geschorst te zijn.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief