SMC bij herdenking 4 mei in Amsterdam

Gepubliceerd op: 5-5-2014

Gisteren hebben we ook als Stichting Marechaussee Contact op diverse plaatsen in Nederland onze oorlogsslachtoffers en de tijdens vredesmissies omgekomen collega’s herdacht. Elders op de website hebben we al stilgestaan bij de herdenking van het Englandspiel te Den Haag. 

Tijdens de televisie-uitzending van de Nationale Herdenking in Amsterdam kwamen enkele van onze vertegenwoordigers prominent in beeld.

Frans Meijer 4 mei 14 450
Luitenant-kolonel b.d. Frans Meijer, SMC-voorzitter afdeling veteranen, tevens bestuurslid van het Veteranen Platform viel de eer te beurt om samen met een vertegenwoordiger van de Vereniging (Oud) Pontonniers en Torpedisten de nationale krans voor de omgekomen militairen en koopvaardijpersoneel te leggen. In de Nieuwe Kerk waren onder andere de Korea-veteranen en SMC-ers C.J. Kortlever en F. de Graaff aanwezig.

Bijzonder was ook dat in de Nieuwe Kerk de aan het Wapen verbonden rabbijn, Menachem Sebbag, gekleed in ons uniform, een gebed uitsprak.

Hiermee werd feitelijk nog eens bevestigd dat de Joodse gemeenschap het door de toenmalige CKMar, luitenant-generaal mr. Dick van Putten, op 28 april 2010 aan Westerbork gebrachte bezoek en zijn gehouden toespraak zeer heeft gewaardeerd. 

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief