Grote controle leidt tot zes aanhoudingen

Gepubliceerd op: 11-5-2014

Een grote controle op de bestrijding van illegaal verblijf, verblijfsdocumenten, douanewetgeving en militair verkeer heeft vrijdagmiddag- en avond geleid tot zes aanhoudingen.

Afbeelding verwijderdDe controle werd verricht door de Koninklijke Marechaussee, Douane en politie op het Viaduct in Zurich. Vrijdagmiddag werd een busje met meerdere inzittende gecontroleerd. Bij een check in de achterbak van het busje werd een onbekende man slapend aangetroffen. Hij kon geen geldig verblijfsdocument overhandigen. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau gebracht.

Heling
Tijdens een controle van een personenauto werden vijf mannen uit Roemenië in de leeftijd van 21 tot en met 29 jaar aangetroffen. In de kofferbak van de auto lagen 2 nieuwe zogenoemde geprepareerde rugtassen. Ook werden meerdere nieuwe slippers, laarzen en schoenen in de auto gevonden. Allen konden op geen enkele manier aantonen dat de spullen ergens waren gekocht. Het vijftal werd aangehouden en in een cel ingesloten.

Tweets
Meerdere tweets met foto’s van het aangetroffen schoeisel via de politieaccount @polfryslan zorgde voor een reactie van een specifieke schoenenzaak. Een medewerker herkende een paar schoenen, dat uit één van de filialen van het betreffende bedrijf afkomstig moet zijn. De verdachten worden vandaag met behulp van een tolk over de diefstal en/of heling van de goederen gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief