KMar bij sportdag scholieren

Gepubliceerd op: 15-5-2014

Gisteren hebben acht IBT-instructeurs van de Marechaussee, waarvan enkele in opleiding, als studie- en examenproject van het CIOS in Arnhem, een sportdag voor 250 scholieren georganiseerd.

KMar bij scholierenDe Koninklijke Marechaussee bestaat dit jaar 200 jaar. De collega’s hebben mede daarom de sportdag georganiseerd met de volgende thema’s; Marechaussee, ME (mobiele eenheid) / BE (bijstandseenheid) en Adventure.

De kinderen, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, van de Pieter Breughel School in Arnhem konden, naast het doen van spelletjes, op speelse wijze kennismaken met stripingvoertuigen, de ME(mobiele eenheid) en BE (bijstandseenheid), het aanhouden van een verdachte met een biker en het nemen van een survival- en hindernisbaan, geschminkt in camouflagekleuren.

Enkele Marechaussees, die nu nog niet als IBT-instructeur werken, kunnen, nadat zij deze opleiding aan het CIOS, die voor verbreding binnen het vakgebied zorgt en in samenspraak met het OTCKmar (Opleidings-Trainings-Centrum-Kmar) is samengesteld, gaan werken als IBT-instructeur. Die verzorgt de Integrale-Beroepsvaardigheden-Training van Marechaussees.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief