Marechaussee houdt aluminiumdieven aan

Gepubliceerd op: 16-5-2014

Afbeelding verwijderd

De Koninklijke Marechaussee heeft onlangs drie verdachten van aluminium diefstal aangehouden in Duitsland. De mannen reden in twee voertuigen op de afslag Venlo West van de A-73 toen zij door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee werden gecontroleerd. 

Reden voor de controle was dat op een van de voertuigen een zogenaamd Duits vijfdagen kenteken was aangebracht. De voorste bestelbus werd bestuurd door een 46 jarige man uit Hagen (BRD) en in deze bestelbus zat een passagier, een 45 jarige man uit Schalksmuhle (BRD). Achter deze bestelbus reed een bestelbus met Roemeens kenteken. Gezien de rijstijl van beiden bestuurders was duidelijk dat beide voertuigen bij elkaar hoorden. Bij controle werd in de laadruimte van de achterste bestelbus een grote hoeveelheid aluminium gevonden. De bestuurder bleek een 57 jarige man uit Hagen (BRD). Alle drie de verdachten hebben de Roemeense nationaliteit.

De drie mannen zijn aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal van het aluminiun. Zij zijn overgebracht naar de brigade van de Marechaussee in Venlo en in verzekering gesteld. Uit onderzoek van de Marechaussee is gebleken dat het gaat om ongeveer 2500 kg aluminium dat in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei is gestolen in Duitsland. De afhandeling geschied door de Duitse Politie en de verdachten worden in Duitsland strafrechtelijk vervolgd voor het plegen cq. medeplegen van diefstal.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief