Herdenking Monument Marechaussee Apeldoorn

Gepubliceerd op: 18-5-2014

Op vrijdag 16 mei vond de jaarlijkse herdenking plaats bij het Marechausseemonument bij de Koning Willem III kazerne door de Sint Victorschool uit Apeldoorn.

Afbeelding verwijderd

Twee groepen 8 van die school waren met een aantal leerkrachten naar de kazerne gekomen om de omgekomen collegae van de Koninklijke Marechaussee, Korps Politietroepen en Korps Militaire Politie te herdenken. De kinderen werden in het KEK gebouw welkom geheten door majoor Patrick Taribuka en hij legde de bedoeling van de herdenking en de betekenis van het monument uit. Daarna begaven leerlingen, leerkrachten en genodigden zich naar het monument waar een erewacht van KMar-studenten stond aangetreden.

Leerkracht Linda Kuis opende de ceremonie waarna een aantal kinderen zelfgemaakte gedichten voordroegen. Iedereen was blij verrast dat de gedichten van een zeer hoog niveau waren, hetgeen bewees dat de kinderen zich goed in het onderwerp hadden verdiept. Daarna blies opperwachtmeester Paul van der Schoot -trompetter van het Trompetterkorps-, de Taptoe en na een minuut stilte klonk het Wilhelmus dat door veel kinderen werd meegezongen. Aan de voet van het monument werden een krans en bloemen gelegd. Ter afsluiting van de plechtigheid werd het herdenkingsboek door de leerlingen van groep 8 officieel overgedragen aan groep 7 die volgend jaar als groep 8 de herdenking zullen overnemen.

Libanon-SMC-veteraan Cees van Ingen was aanwezig om de Nederlandse driekleur te hijsen en secretaris Pier Scholte gaf namens het bestuur van de SMC acte de présence.

Klik hier voor een foto-impressie.

met dank aan Fred Klijndijk
marechausseenostalgie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief