Britten aangehouden voor diefstal tabak

Gepubliceerd op: 25-5-2014

De Koninklijke Marechaussee (brigade Politie en Beveiliging) heeft vanochtend op Schiphol een 49- en 56-jarige Brit aangehouden op verdenking van diefstal. 

Afbeelding verwijderdDe Marechaussee kreeg een melding dat er vermoedelijk een diefstal gaande zou zijn bij één van de winkels op de D-pier van de luchthaven. De Camera Toezicht Ruimte(CTR) van de Marechaussee heeft hierop beide verdachten kunnen traceren, waarna Marechaussees beide verdachten op heterdaad konden aanhouden. Eén van de verdachten droeg een geprepareerde jas met daarin drie sloffen sigaretten. In tassen, die beide mannen bij zich droegen, werden nog eens acht sloffen shag gevonden. 

Van beide mannen, die gisteren waren aangekomen en vandaag wilden uitreizen naar Groot-Brittannië, werd de ruimbagage van de vlucht gehaald. Marechaussees vonden in de ruimbagage nog 24 sloffen shag. Vermoedelijk zijn alle in beslaggenomen sloffen afkomstig van diefstal.

Marechaussees doen verder onderzoek in de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief