Integrale actie op Rotterdam-The Hague Airport

Gepubliceerd op: 26-5-2014

Tijdens een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Politie-eenheid Rotterdam op Rotterdam The Hague Airport zijn vorige week auto’s, drugs en wapens in beslag genomen, boetes en belastingschulden geïnd en twee mannen aangehouden.

De Koninklijke Marechaussee (brigade Zuid-Holland) coördineerde de actie onder de naam ‘Anaconda’, die in het teken stond van een controle op het bezit van wapens en munitie op de luchthaven. 

Afbeelding verwijderdVan alle voertuigen die tussen 12.30 uur en 20.00 uur van en naar de luchthaven reden werd het kenteken door het ANPR (automatisch kentekenplaat herkenning) gecontroleerd. De controles vonden plaats op een afgezet terrein op de luchthaven. Naast een aantal hits van het ANPR werden nog diverse voertuigen steekproefsgewijs gecontroleerd. In totaal werden 85 auto’s fysiek onderzocht en 202 inzittenden preventief gefouilleerd. Bij de controles werden 5 messen en een slagpijp aangetroffen, die in beslag genomen zijn. Hiervoor werden schikkingen tot 170 euro aangeboden. Verder werd 1 keer een gebruikershoeveelheid harddrugs en 5 keer een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen, hetgeen in beslaggenomen is. Twee bestuurders moesten nog een geldboete betalen van respectievelijk 400 en 250 euro.

Twee mannen werden aangehouden op verdenking van witwassen. Beide mannen hadden in totaal 29000 euro bij zich en konden geen aannemelijke verklaring over de herkomst van het geld geven. Naast het geld werd ook de auto van de verdachten in beslaggenomen.

Er werd op 13 voertuigen beslag gelegd, waarvan 7 voertuigen direct werden afgevoerd, vanwege schulden aan de Belastingdienst. Daarnaast werd door de Belastingdienst in totaal ruim 3700 euro aan belastingschulden geïnd.

De Koninklijke Marechaussee, OM en Politie werken vaker samen met onder andere de Belastingdienst bij integrale veiligheidsacties. Als daarbij wapens maar ook drugs of illegaal vermogen wordt gevonden, wordt dat in beslag genomen. Juist door samenwerking tussen verschillende organisaties kan snel een volledig beeld ontstaan van een persoon en zijn bezit.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief