Zeventien personen opgepakt voor hennepteelt en mogelijke mensensmokkel -en handel

Gepubliceerd op: 4-6-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt, mensensmokkel en mensenhandel zeventien aanhoudingen verricht op verschillende locaties. De Marechaussee werd daarbij ondersteund door diverse politiekorpsen in Breda, Roosendaal, Reuver en Schagen.

Afbeelding verwijderdDe recherche van de Marechaussee was een onderzoek gestart nadat ze informatie had ontvangen dat er mogelijk sprake zou zijn van mensensmokkel en mensenhandel. In het onderzoek dat volgde rees het vermoeden dat de mogelijke verdachten zich ook bezig hielden met georganiseerde hennepteelt.

Gisteren volgde de actie, waarbij op de verschillende locaties zeventien personen van Nederlandse en Vietnamese nationaliteit werden aangehouden. Op diverse locaties werd onder meer hennep gevonden en troffen de rechercheurs twee complete hennepplantages aan.

De Marechaussee zal vanaf haar locatie in Heerlen verder onderzoek doen naar de aangehouden verdachten onder leiding van het Openbaar Ministerie in Maastricht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief