Onderzoek uitvoer 3000 XTC pillen

Gepubliceerd op: 5-6-2014

De Koninklijke Marechaussee (brigade Politie en Beveiliging) heeft op Schiphol onderzoek gedaan naar een 20- en 23-jarige Noorse vrouw, die worden verdacht van de uitvoer van 3000 XTC-pillen.

Afbeelding verwijderdEen beveiligingsmedewerkster van de luchthaven onderkende bij de veiligheidsfouillering een verdikking onder de kleding van de twee vrouwen. De vrouwen, die wilden uitreizen naar Scandinavië, verklaarden dat zij XTC-pillen bij zich hadden. De verdachten zijn hierop door de Douane aangehouden. De verdachten vervoerden de pillen in plastic zakken onder hun kleding . Nader onderzoek van de Marechaussee wees uit dat het in totaal 3000 XTC-pillen waren. De pillen zijn inbeslaggenomen. 

Afgelopen week heeft de Marechaussee ook onderzoek gedaan naar een 27-jarige man uit Vlaardingen die kort na zijn aanhouding onwel werd en bolletjes met hasjiesj uitbraakte. De Douane had de verdachte en een wegbrenger, een 23-jarige man uit Rotterdam, tijdens zijn vertrek aangehouden. 

Het Drugsteam Schiphol van de Marechaussee doet onderzoek in beide zaken onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De Noorse verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De verdachte, die 50 bollen met hasjiesj heeft geproduceerd, is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief