Contactdag voor KMar veteranen en oud KMar personeel

Gepubliceerd op: 5-6-2014

‘Koninklijke Marechaussee: al 200 jaar als het erop aankomt’. Dit motto zal veteranen en oud KMar personeel van het Wapen aanspreken. Eén van de jubileumactiviteiten dit jaar is de speciale contactdag Koninklijke Marechaussee (CD KMar) die in opdracht van Commandant Koninklijke Marechaussee (CKMar) wordt georganiseerd.

De CD KMar vindt plaats op vrijdag 3 oktober 2014 op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn. De dag bestaat uit twee delen: in de ochtend staat het programma in het teken van de vertrouwde Veteranendag KMar met kranslegging en nasimaaltijd en vanaf 14.00 uur op dezelfde locatie de reünie voor alle oud KMar medewerkers.

 Afbeelding verwijderd
Contactdag KMar krijgt een waar en groots reüniekarakter (foto: Ron Burgerink)

KMar veteranen
De ochtend valt samen met al weer de 15e Veteranendag KMar. De postactieve veteranen ontvangen de aanmeldstrook op de adresdrager van het veteranenblad Checkpoint dat eind juli verschijnt. De veteranen in actieve dienst kunnen het aanmeldingsformulier opvragen op het e-mailadres veteranendag.kmar@mindef.nl. Het daarna toegestuurde programma dient als toegangsbewijs voor de kazerne met op het square de grote samenkomsttent. Het programma ziet er als volgt uit: 09.30-10.45 uur ontvangst, 10.45 uur de opening, 11.15 uur herdenkingsplechtigheid voor gevallen en overleden veteranen bij het monument voor de hoofdingang, 12.30-13.30 uur nasimaaltijd. Vegetarisch of zoutarm? Dit graag bij binnenkomst bij de ontvangstbalie aangeven. Tussentijds krijgen de veteranen ruimschoots de mogelijkheid om de veteranenbanden aan te halen en te verstevigen. Er is weer veel te beleven en te zien, dit alles gegoten in een feestelijk jasje van het jubileum. 

Oud KMar personeel
Om 14.00 uur vangt de reünie aan voor allen die ooit bij de KMar hebben gewerkt als militair - dus ook de dienstplichtigen en het beroepspersoneel dat een bepaalde tijd heeft gediend - of als burger. Het aantal belangstellenden is gelimiteerd, dus hier is van kracht: wie het eerst komt die het eerst maalt. Belangstellenden kunnen het aanmeldingsformulier digitaal opvragen op e-mailadres contactdag.kmar@mindef.nl. Na aanmelding ontvangen deelnemers het programma digitaal om toegang tot de kazerne te verkrijgen. Let wel: het programma is genummerd en gekoppeld aan de NAW-gegevens van de deelnemer. Einde van de reünie is om 17.30 gepland.  

Parkeren
De bezoekers van het ochtendprogramma kunnen parkeren nabij de hoofdingang van de kazerne. De middagreünisten dienen gebruik te maken van de parkeermogelijkheid van de Apenheul tegenover de Burgemeester Roosmale Nepveulaan 29 te Apeldoorn. Gedurende de gehele dag  worden pendelbussen ingezet naar en van de kazerne van deze parkeerplaats. De organisatie zet eveneens bussen in van en naar het station NS, ook voor de veteranen. Bij de ontvangstbalie ontvangen alle deelnemers - ochtend en middagprogramma -  drie consumptiebonnen per individu. Aan het eind ontvangt een ieder een herinneringspresentje aan 200 jaar KMar op vertoon van ‘tegoedbon’ die deelnemers eveneens ontvangen bij de ontvangstbalie. Militairen en burgers in werkelijke dienst van de KMar ontvangen hetzelfde presentje enkele weken later op de Wapendag. Het wordt vast weer een schitterende dag. 

Bron : KMar/SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief