Stiltemoment Jeroen Severs

Gepubliceerd op: 6-6-2014

Afbeelding verwijderdRuim vijftig familieleden en andere genodigden waren op
6 juni aanwezig op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum KMar in Apeldoorn voor het bijwonen van een stiltemoment ter nagedachtenis aan de in 2004 in Irak gesneuvelde wachtmeester1 Jeroen Severs. 

Ceremoniemeester kapitein Michiel Tattersall verwelkomde de aanwezigen in het KEK-gebouw, waarna opperwachtmeester Jan Vermeer, collega van Jeroen, een indrukwekkend verslag deed van de omstandigheden waaronder de collega's de gebeurtenissen in Irak destijds hebben ervaren en waarbij Jeroen om het leven kwam. Ook aalmoezenier Tim van Kesteren hield een toespraak.

Naast de familieleden en collega's waren ook vijftien studenten van ROC Landstede - met interesse voor een opleiding bij de KMar - aanwezig, om ook op deze wijze kennis te maken met de Marechaussee.

Afbeelding verwijderd
Buiten, bij het Jeroen Servers Gebouw (gebouw 23) memoreerde Commandant OTCKMar, kolonel Egon Hoppe, de taken van de KMar zoals onder andere het bewaken van de vrede en veiligheid en verlenen van humanitaire hulp, waar dan ook op de wereld.

Verder zei Hoppe dat Jeroen het symbool is geworden voor opoffering, moed, betrokkenheid en wat het in essentie betekent om marechaussee te zijn.

Na een toespraak van de moeder van Jeroen Severs en gebed door de aalmoezenier werd, na het spelen van 'Signaal Taptoe Infanterie' door Ruud van den Bogaert van het Trompetterkorps, een moment stilte gehouden. Hierna werd het Wilhelmus gespeeld. De aanwezig konden vervolgens defileren langs het Jeroen Severs monument (foto links) in het gebouw.

De plechtigheid werd besloten met een gezamenlijke lunch.

Klik hier voor een korte foto-impressie van deze dag.

SMC 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief