Groot defilé in het kader van 200 jaar Koninkrijk

Gepubliceerd op: 10-6-2014

Op zaterdag 14 juni trekt door Apeldoorn een groot defilé in het kader van 200 jaar Koninkrijk. De Koninklijke Marechaussee doet ook mee. Zondag 15 juni treedt het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee op in het Oranjepark. 

Afbeelding verwijderdDe historische optocht, die begint en eindigt bij Paleis Het Loo, vormt het slot en het klapstuk van de festiviteiten in Apeldoorn. Over een afstand van 4,5 kilometer laat de stoet belangrijke elementen zien uit de 200 jaar van Nederland. De Koninklijke Marechaussee doet mee met onder andere de Ere-escorte bereden groep paarden, het trompetterkorps en een aantal voertuigen, waaronder vier nieuwe motoren.

In de optocht visualiseren meer dan 170 elementen met ongeveer 1800 deelnemers de aspecten uit 200 jaar Koninkrijk. Rijtuigen, paarden, historische vervoermiddelen, muziekkorpsen, loopgroepen en voorstellingen op platte wagens trekken in een kleine twee uur durend defilé voorbij over de Loolaan, Oranjepark, Soerenseweg en Jachtlaan. De optocht begint om 13.00 uur bij Paleis Het Loo. De NOS doet live verslag op tv van het defilé.

Op zondag 15 juni vindt in het Oranjepark de slotceremonie plaats met om 15.00 uur een optreden van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Kijk ook op de website van 200 jaar Koninkrijk.

Bron : SMC/KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief