Veteranenloket

Gepubliceerd op: 12-6-2014

Nederland heeft sinds gisteren het Veteranenloket. De nieuwe voorziening zorgt ervoor dat veteranen met (hulp)vragen sneller en efficiënt worden geholpen. Minister Hennis-Plasschaert opende het Veteranenloket vanmiddag in Doorn. Dat deed ze door er telefonisch contact mee te zoeken.

Afbeelding verwijderd"Vanaf vandaag is er met de komst van het veteranenloket eindelijk sprake van die éne voordeur voor de veteraan én zijn of haar relaties. Zij kunnen hier terecht met welke vraag dan ook", verklaarde de minister. De oprichting van het loket komt voor uit de Veteranenwet die in 2011 door het parlement is aangenomen.

Ontwikkelen
"Voor de goede orde: het loket betekent niet dat we klaar zijn", aldus minister Hennis. "Onderhoud aan de veteranenzorg blijft nodig en we zullen altijd blijven inzetten op verbeteringen daar waar nodig én daar waar mogelijk. Veteranenzorg is en blijft mensenwerk. En soms worden er fouten gemaakt. De veteranenzorg blijven we dan ook steeds verder ontwikkelen. We blijven leren, in het belang van onze veteranen."

De Nederlandse veteranenzorg staat volgens haar anno 2014 hoog aangeschreven. "De Nederlandse zorg voor veteranen, in én buiten dienst, behoort inmiddels tot de beste ter wereld. Nederland wil goed voor zijn veteranen zorgen en met dit loket krijgt de toegankelijkheid van die zorg wederom een belangrijke kwaliteitsimpuls."

Altijd toegang
Veteranen, hetzij postactief, hetzij in werkelijke dienst, kunnen met al hun vragen bij het loket terecht, ongeacht of het gaat over een reünie, veteranenpasfaciliteiten, ondersteuning door vrijwilligers of (acute) zorgvragen die te maken kunnen hebben met een uitzending.

Het Veteranenloket biedt veteranen en hun relaties toegang tot de bestaande zorg- en dienstverlening van het Ministerie van Defensie, het Veteraneninstituut, het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds en het Veteranenplatform. Het loket 7 dagen per week gedurende 24 uur bereikbaar. Dat kan via www.veteranenloket.nl, telefoon (088 334 00 00) of via e-mail: info@veteranenloket.nl.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief