Ministers en korpschefs bezoeken brigade Koninklijke Marechaussee Caribisch gebied

Gepubliceerd op: 13-6-2014

Tijdens een drukbezochte netwerkborrel, woensdag georganiseerd door medewerkers van de brigade Carib op Curaçao, hebben diverse Ministers, Gouverneurs en andere hoogwaardigheidsbekleders, korpschefs en andere ketenpartners uitgebreider kennis kunnen maken met de brigade en haar personeel.

Afbeelding verwijderdDe Koninklijke Marechaussee is met circa 150 personeelsleden actief in het Caribisch gebied en is op alle zes eilanden in het Caribisch gebied binnen het Koninkrijk werkzaam. De eilanden Aruba, Curaçao en St.Maarten zijn zelfstandige landen binnen het Koninkrijk. Buiten de militaire politiezorg heeft de KMar hier alleen ondersteunende taken in taakvelden als Recherche, Basis Politiezorg, Immigratie en CIE.

De eilanden Bonaire, Saba en St.Eustatius zijn de z.g.n. BES eilanden en worden formeel Caribisch Nederland genoemd omdat dit bijzondere gemeentes van Nederland zijn. Zodoende is de KMar hier ook volledig bevoegd en wordt hier onder meer gewerkt in de taakvelden grenspolitie en Recherche.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief