Grote internationale oefening Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 15-6-2014

Van 16 tot en met 27  juni 2014 organiseert de Koninklijke Marechaussee in de Marnewaard de grootste internationale training uit haar 200-jarig bestaan. 

Afbeelding verwijderdTijdens de oefening Lowlands Grenade oefent de Koninklijke Marechaussee samen met een groot aantal internationale partners voor politiemissies nu en in de toekomst. De training maakt deel uit van de European Police Services Training (EUPST) die is opgezet door de Europese Unie. Naast leden van de Koninklijke Marechaussee zullen de ruim 400 deelnemers komen uit diverse landen van de Europese Unie, Afrikaanse Unie en overige partners.

Gedurende de oefening zullen van 16 tot en met 20 juni diverse vaardigheden worden beoefend. Te denken valt hier aan: regulier politiewerk, optreden in ME-verband bij demonstraties (crowd- and riotcontrol), (forensische) rechercheonderzoeken, arrestatie- en observatietechnieken door specialistische team’s, verkenning naar explosieven, het uitvoeren van verkeerscontroles, begeleiden en beschermen van VIP’s. 

Van 22 tot 25 juni zullen alle beoefende vaardigheden aan bod komen in een 72-uurs scenario. Tijdens dit scenario wordt er gewerkt in vier Integrated Police Units (IPU’s) waarbij de leiding van een IPU van internationale samenstelling is. Ook de IPU als geheel is volledig internationaal samengesteld. Het scenario biedt een ‘missie-achtige’ omgeving binnen en rondom het oefendorp Marnehuizen. De IPU’s worden met verschillende gebeurtenissen in het ‘missiegebied’ geconfronteerd waarop moet worden geanticipeerd.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief