Drie aanhoudingen voor bezit drugs en koperdiefstal

Gepubliceerd op: 16-6-2014

De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige inwoonster van Gorinchem, een 29-jarige inwoner van Apeldoorn en een 39-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van het bezit van drugs en de diefstal van koper.

Afbeelding verwijderd

Een motoragent reed ’s nachts over de Lange Lijnbaan in de havenstad. Op dit industrieterrein werd de afgelopen tijd met enige regelmaat koper gestolen en daarom hield de agent daar extra toezicht. Ook de Koninklijke Marechaussee reed over het industrieterrein vanwege deze diefstallen. 

Achter de zeedijk, aan de kant van de Waddenzee, zag de motoragent een auto met daarachter een aanhanger staan. Gezien het tijdstip een vreemde locatie om een auto te parkeren. Daarom kwam ook de Marechaussee naar de dijk. In de vloedlijn werden vervolgens twee mannen en een vrouw ontdekt. Het was duidelijk dat het trio zich probeerde schuil te houden. De drie werden aangesproken en één van hen bleek eigenaar van de auto te zijn. Met zijn toestemming werd de auto doorzocht. Daarbij werd drugs, waaronder 35 XTC-pillen en fles met GHB, aangetroffen. Ook werd een koffer aangetroffen met daarin gestript koperdraad. Reden genoeg om het trio aan te houden. 

De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De auto met aanhanger, de drugs en het koper werden in beslag genomen.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief