Internationale politiemacht traint in Marnewaard

Gepubliceerd op: 16-6-2014

Binnenkort start de European Union Police Service Training Lowlands Grenade 2014. Het hoogtepunt is een 72-uursscenario, waarin 350 deelnemers uit 27 landen worden getraind. Het oefendorp Marnewaard vormt het decor en is omgetoverd tot een stad op het door natuurgeweld geteisterde fictieve eiland Evernamed. Driehonderd figuranten, een ontwricht politieapparaat, twee rivaliserende families en een slechte economie vormen de hoofdingrediënten. 

Afbeelding verwijderd

Majoor Ad de Groot en adjudant Eric Damen hebben het scenario voor Lowlands Grenade 2014 geschreven. Hoe spelen zij met Lowlands Grenade in op de realiteit? Via de oranje button linksboven aan deze pagina vindt u een terugblik van adjudant Norman 

“Een hospitaal, een markt, een gevangenis, een school en een discotheek”, somt De Groot op. “We hebben een echte stad gecreëerd. Een stad, waarin de figuranten op een realistische manier het dagelijkse leven nabootsen. Het leven, zoals dat in een land of stad met een instabiel politieapparaat wordt geleefd. Zowel overdag als ’s nachts. De situatie die wij hebben geënsceneerd is te vergelijken met veel van de instabiele landen waarover je in het nieuws hoort. Daar trainen we voor.” 

Aan Lowlands Grenade 2014 doen in totaal 26 landen mee. Daarnaast nemen Eurogendfor (European Gendarmerie Force) en 3 zogenoemde NGO’s (non-governmental organization) deel aan de oefening: ACCORD - Zuid Afrika, Wo=Men Nederland en de Stabiliation Unit Foreign & Commonwealth United Kingdom.

Lees dit en meer in KMar Magazine 04  

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief