Marihuana en wapens ontdekt in woning

Gepubliceerd op: 20-6-2014

Eerder deze week heeft de brigade KMar Oostgrens-Noord in Winschoten een 33- en 20-jarige man uit respectievelijk de gemeente Oldambt en Hoogezand-Sappemeer aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet.

Afbeelding verwijderdTijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle op de A7 ter hoogte van Winschoten controleerden Marechaussees de bestuurder en twee inzittenden van een auto. Hierbij bleek dat de 33-jarige bestuurder gesignaleerd stond voor betaling van een geldboete van 997 euro. Gedurende de controle roken de Marechaussees een sterke marihuanalucht in de auto. De bestuurder verklaarde dat zijn vriend marihuana had gerookt. Bij nader onderzoek in de auto werden onder de bijrijdersstoel en in een boterhamzak 40 gram marihuana en in de kofferbak 28 gebruikte plantenbakken aangetroffen.

De bestuurder, die verklaarde dat hij thuis nog ongeveer een kilo marihuana had liggen, stemde in met een vrijwillige doorzoeking in zijn woning. In de woning werd naast 3,5 kg marihuana in drie grote boodschappentassen ook een luchtbuks, twee vuurwerkpistolen en een vlindermes gevonden. Beide verdachten zijn hierop aangehouden op verdenkingen van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet.

Marechaussees in Winschoten hebben onderzoek gedaan. Beide verdachten zijn gehoord en inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven wel als verdachten aangemerkt.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief