Marechaussee tevreden over bijdrage aan Luchtmachtdagen

Gepubliceerd op: 23-6-2014

De Koninklijke Marechaussee  heeft veel bekijks gehad tijdens de twee dagen dat de luchtmachtbasis voor het grote publiek toegankelijk was. Dit jaar zijn er 245.000 bezoekers op het evenement afgekomen en dat was in de verre omgeving te merken.

Op beide dagen van het evenement was al vroeg in de ochtend duidelijk dat het wegennet in de omgeving van Gilze-Rijen vol stond met komende bezoekers. 

Afbeelding verwijderdVeel bekijks
Op de basis van de luchtmacht was het goed druk bij de verschillende stands en shows. Ook bij de static shows van de KMar was het druk. 

Op een groot grasveld heeft de marechaussee flink kunnen uitpakken. De plek waar alles stond uitgestald was aan de landingsbaan gelegen en hierdoor kwamen tussen de vliegshows door, veel mensen bij de verschillende stands van de KMar kijken.

Ook het Marechausseemuseum was aanwezig met een stand.

Het publiek kon kennis maken met een aantal verschillende onderdelen binnen de KMar.

Ook was er de mogelijkheid voor jong en oud om in de YPR en een bus van de BE klimmen of een foto te laten nemen van zichzelf op de motor. De BSB, die een andere locatie had dan de overige KMar onderdelen, trok vooral de aandacht door het uitgestalde materieel.

Goede sfeer
De beide dagen zijn zonder al te grote incidenten verlopen. Er waren voornamelijk veel vermiste kinderen die al snel weer herenigd konden worden met hun ouders. Een goede sfeer op een mooi evenement, waar weinig incidenten zich voordeden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief