Komende en scheidende Commandant OTCKMar

Gepubliceerd op: 11-7-2014

Afbeelding verwijderd
kolonel Jan Roede
Afbeelding verwijderd
kolonel Egon Hoppe

Op een mooie zonnige dag vond vandaag op de Koning Willem III kazerne de commando-overdracht van het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee (OTCKMar) plaats, onder regie van kapitein Michiel Tattersall.

 Afbeelding verwijderd
Standaardwacht Koninklijke Marechaussee

Onder grote belangstelling van bijna twee honderd collega's, studenten en belangstellenden, waaronder voormalige commandanten van het Wapen en de burgemeester van Apeldoorn, John Berends, droeg Kolonel Egon Hoppe, commandant van het OTCKMar sinds 15 juni 2012, het commando over aan kolonel Jan Roede, die onder andere werkzaam geweest als Hoofd Operaties District Schiphol en Plaatsvervangend Directeur Operaties. Kolonel Hoppe wordt te werk gesteld als Hoofd Afdeling Ondersteunen Operationele Gereedheid binnen de Bestuursstaf van het ministerie van Defensie.

Commandant Koninklijke Marechaussee, drs. Hans Leijtens, sprak een welkomstwoord. 'Het OTCKMar bruist van activiteiten en werkt aan de toekomst', aldus Leijtens. Hij sprak zijn waardering uit aan kolonel Hoppe voor diens inzet en talent.  De nieuwe commandant Jan Roede werd door Leijtens geprezen als de best denkbare opvolger; 'Een man met grote ervaring', aldus Leijtens.

 Afbeelding verwijderd
kolonel Hoppe draagt de sabel over aan kolonel Roede

Vervolgens werd het commando van OTCKMar overgedragen door het overhandigen van de sabel die sedert 30 augustus 1960 als symbool van overdracht wordt gehanteerd.

Hoppe en Roede spraken beiden een woord van dank en waardering, waarna de plechtigheid, die werd opgeluisterd door een fraai optreden van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, werd beëindigd. Tenslotte vond er een kennismakings- en afscheidsreceptie plaats voor de komende en scheidende commandant.

In Rond het Square leest u een terugblik van kolonel Hoppe en een kennismakingsinterview met kolonel Roede.

Klik hier voor een foto-impressie van deze dag. 

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief