Diploma's in Gao

Gepubliceerd op: 18-7-2014

De eerste 30 Malinese agenten hebben vrijdag in Gao hun diploma ontvangen. Ze rondden daarmee de twee weken durende cursus af.

Afbeelding verwijderdInstructeur opperwachtmeester Moustaine Charkaoui van de Koninklijke Marechaussee noemt het opvallend hoe gedisciplineerd de cursisten zijn en hoe respectvol ze met elkaar omgaan ondanks de zware omstandigheden. "De cursisten moeten na hun lesuren gewoon weer aan het werk!", zegt hij.

De leerlingen zijn afkomstig van drie verschillende politie-eenheden: de Nationale Garde, de Nationale Gendarmerie en de Nationale politie. "Je ziet dan ook een ratjetoe aan uniformen. De mannen zijn bewust in een mix van verschillende groepen ingedeeld om de saamhorigheid tussen de verschillende politie-eenheden te versterken. Veel van de cursisten zijn al lang politieagent, maar hebben sinds 2005 geen herhalingscursus van hun basisvaardigheden gehad. En al helemaal geen cursus ter vergroting van hun kennis. En dat is nu net het doel van de cursus 'Gestes et Techniques Professionels en Intervention' (Professionele interventie handelingen en technieken)."

Lees dit en meer in een weekoverzicht defensie operaties.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief