Noodplan tegen wapenbezit op Curaçao

Gepubliceerd op: 25-7-2014

Justitie op Curaçao gaat illegaal wapenbezit aanpakken. Dat heeft hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong gisteren tijdens een persconferentie verklaard in aanwezigheid van minister van Justitie Nelson Navarro.

Afbeelding verwijderdDe Jong kondigde een noodplan aan waarmee wapenbezit wordt aangepakt. De komende weken, tot eind augustus, kunnen bezitters van een illegaal wapen dat inleveren. Daarvoor krijgen ze 100 Antilliaanse gulden (circa 42 euro) per wapen.

Vanaf 1 september zal wapenbezit hard worden aangepakt. Ook wordt er een kliklijn ingesteld waarbij burgers anoniem mensen kunnen aangeven. Per direct zal de politie op het eiland, met hulp van onder meer de Koninklijke Marechaussee en een vrijwilligerskorps, meer op straat patrouilleren. Mensen kunnen ook preventief worden gefouilleerd.

Schietpartij luchthaven
Op Curaçao is er de afgelopen tijd sprake van een toename van criminaliteit; met onder meer gewapende overvallen en afrekeningen in de criminele sfeer. Afgelopen week vormde een schietpartij op de luchthaven met twee doden en zes gewonden voor justitie de spreekwoordelijke druppel.

Bron : volkskrant.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief