Marechaussee nog niet aan de slag

Gepubliceerd op: 26-7-2014

Het is onduidelijk wanneer het Nederlandse team met marechaussees en experts naar de rampplek in Oost-Oekraïne gaat. Het is onzeker of het team dit weekeinde aan de slag gaat.

baret jul14Het team zou nog geen groen licht hebben om het gebied in te gaan dat de separatisten in handen hebben. De OVSE bemiddelt over de toegang. Het wordt door bronnen aan de NOS omschreven als "een heel ingewikkeld proces". Wanneer er groen licht komt, moet de toegang ook logistiek worden uitgevoerd, wat niet eenvoudig is.

Zeven Nederlandse politie-experts die onderweg waren naar het rampgebied, zijn vandaag tegengehouden in Oost-Oekraïne. Ze mochten niet verder reizen vanwege gevechten en onrust in de regio.

Missie
In Den Haag wordt vandaag nog geen nieuws verwacht over een eventuele bewapende missie naar de rampplek. Bronnen zeggen dat een brief waarin het besluit wordt meegedeeld eerder morgen dan vandaag wordt verzonden.

Dat Nederlandse commando-eenheden voorbereidingen treffen zegt volgens Haagse bronnen niets over het wel of niet doorgaan van de missie. Zodra er sprake is van een eventuele missie is het logisch dat Defensie voorbereidingen treft, zo wordt gemeld.

Bron : nos.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief