Eerste KMar-coin uitgereikt

Gepubliceerd op: 2-8-2014

Commandant Koninklijke Marechaussee (CKMar), luitenant-generaal Hans Leijtens, heeft de eerste KMar-coin uitgereikt aan collega's. Zij vertrokken naar Mali voor de de United Nations Multidimensional Integrated Stabilisation Mission (MINUSMA). 

Afbeelding verwijderdAl enige jaren bestaat er vanuit de missiegebieden de wens om een representatief KMar-geschenk te kunnen overhandigen aan personen, die in een missie iets voor de collega hebben betekend. Internationaal is het schenken of ruilen van een zogenaamde coin hierbij gebruikelijk. Meerdere rotaties in verschillende missies hebben daarbij eigen versies laten aanmaken.  

Dat is nu niet meer nodig. Met toestemming van CKMar is een eigen KMar-coin ontwikkeld. De vrijwilligers van het Thuisfrontcomité, altijd aanwezig bij het uitzwaaien van KMar-collega's, zullen het overhandigen voortaan van CKMar overnemen en ieder missielid bij vertrek twee coins overhandigen. 

Coins bestellen?  Via het Fonds Sociale Zorg kun je extra coins bestellen voor 6,75 euro per stuk, webwinkel@fondssocialezorg.nl. Ze worden afgeleverd in een transparant rond doosje. Showdoosjes met fluwelen achtergrond kosten 2 euro extra.  

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief