'Kickboksers' aangehouden op Schiphol

Gepubliceerd op: 6-8-2014

Afgelopen vrijdag is een groep van acht mannen afkomstig uit Suriname aangehouden op verdenking van het smokkelen van verdovende middelen.

Afbeelding verwijderdDe groep trok de aandacht bij een douanecontrole nadat zij verklaarden naar Nederland te zijn gekomen voor een kickboksgala dat, naar later bleek, niet plaatsvond.

Bij de zogenaamde 100-procentcontrole van een vlucht uit Suriname werden de mannen in de leeftijd van 22 tot 45 jaar oud gecontroleerd. De groep deed zich voor als een team kickboksers met hun trainer. De douaniers vertrouwden het kickboksverhaal niet en vonden voldoende aanwijzingen om de mannen aan te houden voor drugssmokkel.

De aangehouden mannen werden overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee waar na insluiting bleek dat zeven van hen bolletjes met verdovende middelen had geslikt. Na verhoor bleek slechts één van hen daadwerkelijk de sport te beoefenen.

De mannen zijn in verzekering gesteld en zijn voorgeleid aan de rechtercommissaris. Allen zijn voor zeker 14 dagen in bewaring gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief