Expositie ‘Na de missie: de kunst van het verwerken’ in Bronbeek

Gepubliceerd op: 18-8-2014

De Stichting Veteranenkunst (SVK) presenteert in Museum Bronbeek de expositie ‘Na de missie: de kunst van het verwerken’. Te zien zijn zo'n 60 tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en installaties, gemaakt door veteranen.

Kunst - Bronbeek aug14

De kunstwerken vertolken hun ervaringen tijdens uitzendingen naar Nederlands-Indië en Korea tot en met de missies naar Cambodja, Irak en Afghanistan.

Verwerking
De SVK stelt zich sinds haar oprichting in 2007 ten doel kunstwerken te exposeren, die zijn gemaakt door Nederlandse veteranen. Het maken van een kunstwerk vergemakkelijkt de verwerking van zijn of haar ervaringen opgedaan in oorlogen en tijdens VN-missies. Ook biedt het de kans hierover in gesprek te gaan. De SVK wil zo een brug slaan tussen de maatschappij en veteranen van alle leeftijden, ook de veteranen die nog in werkelijke dienst zijn. Het kunstwerk speelt hierin een stimulerende en samenbrengende rol.

Bronbeek is de uitgelezen locatie voor deze expositie. In het tehuis wonen immers 50 veteranen uit alle delen van de Nederlands krijgsmacht en het voormalige Koninklijk Nederlands-Indisch Leger, die gediend hebben onder oorlogsomstandigheden of zijn uitgezonden in internationale vredesmissies van de VN.   

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Ton van Ede opende op 3 april de tentoonstelling. 

Datum:
3 april 2014 - 28 september 2014

Locatie:
Museum Bronbeek

Dagelijks: dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief