KMar levert ondersteuning aan Atrako team Korps Politie Curacao

Gepubliceerd op: 25-8-2014

Op verzoek van Minister van Justitie Navarro zet de Koninklijke Marechaussee de komende tijd tien extra rechercheurs in die bijstand gaan leveren aan het Atrako Team van het Korps Politie Curaçao (KPC).

Afbeelding verwijderdDe eerste acht marechaussees komen op 1 september vanuit Nederland op Curaçao aan. De anderen volgen eind september. De marechaussees leveren voor een periode van zes maanden bijstand aan het KPC. Deze bijstand komt bovenop de vier rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee die op dit moment al continue meewerken in het Atrako team. Deze zijn afkomstig vanuit de brigade Caribisch Gebied van de Koninklijke Marechaussee en wonen op het eiland.

De tien marechaussees die op verzoek van de minister extra worden ingezet gaan op tijdelijke basis ondersteuning leveren. Het merendeel van deze tien marechaussees heeft in het verleden al op Curaçao bij het Atrako team gewerkt. Deze marechaussees, allen rechercheurs, beschikken over uitgebreide kennis op het gebied van opsporing en leveren daardoor een waardevolle ondersteuning aan het team. Zij werken onder verantwoordelijkheid van het Korps Politie Curaçao.

Bron : OM Curaçao/KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief