Diverse gevallen van identiteitsfraude onderkend

Gepubliceerd op: 29-8-2014

De Koninklijke Marechaussee(brigade Limburg-Zuid) heeft in anderhalve week tijd tijdens MTV (Mobiel Toezicht Veiligheid) controles op de weg en in de trein diverse valse, vervalste en gestolen documenten onderkend.

Marechaussees onderkenden tijdens MTV-controles dat er bij elf documenten, waaronder een identiteitskaart uit Slowakije en Belgisch rijbewijs, beiden gestolen, acht valse identiteitskaarten uit Italië, Bulgarije en Litouwen en één vervalst paspoort uit Angola sprake was van identiteitsfraude. Zo werd op 24 augustus tijdens een MTV-controle door Afbeelding verwijderdMarechaussees in de internationale trein, traject Visé-Maastricht, een man onderkend met een vals Italiaans identiteitskaart en rijbewijs. De man werd hierop aangehouden op verdenking van identiteitsfraude. Daarnaast werden op 25 augustus tijdens een MTV-controle op de A-76 bij Stein twee Bulgaarse mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van een identiteitskaart en rijbewijs van Bulgarije, een identiteitskaart uit Litouwen, allen totaal vals en een gestolen identiteitskaart uit Slowakije. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van identiteitsfraude en heling.

Marechaussees in Limburg en de Koninklijke Marechaussee ID-desk doen onderzoek naar de documenten en ware identiteit van de aangehouden vreemdelingen.

Expertise
De Koninklijke Marechaussee heeft vanuit haar grenspolitietaak veel kennis en expertise in huis op het gebied van reis-, identiteits- en verblijfsdocumenten. Haar Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten heeft alle hoogwaardige technologische en grafische kennis in huis om valse en vervalste documenten te herkennen. 

Om samen met de Nationale Politie een vuist te maken tegen identiteitsfraude heeft de Koninklijke Marechaussee vier regionale centra (Rotterdam, Eindhoven, Zwolle en Schiphol) opgericht, onder de naam ‘Koninklijke Marechaussee ID-desk’ documentexpertise op het hoogste niveau ter beschikking gaan stellen aan samenwerkingspartners zoals de politie en andere (overheids)organisaties.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief