'We leven nog, jongens!'

Gepubliceerd op: 17-9-2014

Prinses Beatrix heeft onlangs de jaarlijkse reünie van het Genootschap Engelandvaarders bezocht. Op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum luisterde de prinses naar de verhalen van de ieder jaar kleiner wordende groep Engelandvaarders.

engelandvaarders sep14Engelandvaarders is de erenaam van een groep Nederlanders (circa 1700) die in de Tweede Wereldoorlog vanuit het bezette Nederland langs diverse routes over land en zee Engeland wisten te bereiken. Ze sloten zich aan bij de geallieerden om vervolgens de strijd met de Duitse bezetter aan te gaan. Voorzitter van het Genootschap Engelandvaarders, generaal-majoor buiten dienst R. Hemmes toonde zich verheugd met de komst van prinses Beatrix. “We zijn blij dat u deze traditie voortzet. Koningin Wilhelmina heeft destijds veel voor ons betekend. Als ‘Moeder der Engelandvaarders’ ontving zij ons op theevisite.”

Van de circa 90 Engelandvaarders die nog in leven zijn, bezochten er elf alsmede vier weduwen van Engelandvaarders de reünie in Hilversum. Onder hen Eddie Jonker en Barones Ellis de Smeth-Brandon. 

Lees verder in de defensiekrant...  

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief