Motor op maat voor Marechaussee (update) video

Gepubliceerd op: 18-9-2014

De Koninklijke Marechaussee krijgt 172 nieuwe patrouille-motorfietsen. Vanaf volgend jaar stroomt de nieuwe Yamaha FJR 1300A gefaseerd in. De oude FJR 1300K-motorfietsen zijn namelijk aan het einde van hun levensduur. Namens DMO (MATLOG) was projectleider majoor Hans Pouw nauw betrokken bij het samenstellen van het programma van eisen en het testen van de nieuwe ‘dienstfiets’. 

Afbeelding verwijderd

De nieuwe motorfiets is de doorontwikkeling van de huidige Yamaha FJR1300K die de marechaussee gebruikt.  “De FJR1300A is meer gestroomlijnd, heeft een grotere tankinhoud, een verstelbaar windscherm en een bredere kuip dan zijn voorganger. Maar uiteraard is de motor op maat gemaakt voor de specifieke taken van de marechaussee, zoals het uitvoeren van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) aan de landsgrenzen, de begeleiding van colonnes en VIP’s en het verrichten van politietaken op burgerluchthavens”, zegt Pouw.

De grootste aanpassingen zijn doorgevoerd in het dashboard. Er is een nieuwe cockpit ontworpen met een bedieningspaneel bij het linker en rechter handvat waarmee de rijder alle vormen van licht, geluid en communicatiemiddelen (C-2000 en analoge mobilofoon)  kan bedienen. Ook is er uit het oogpunt van zichtbaarheid en veiligheid veel aandacht besteed aan de verschillende (LED)flitsers  in blauw en amber.

Lees verder en bekijk video...

Bron : defensie.nl   

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief