Exclusieve special over de Koninklijke Marechaussee bij RTL Crime

Gepubliceerd op: 22-9-2014

Dinsdag 23 september zendt het themakanaal RTL Crime de exclusieve special 'De Koninklijke Marechaussee: als het erop aankomt' uit. Nooit eerder was een televisieploeg aanwezig bij de elite-eenheid van de Koninklijke Marechaussee: de BSB (Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten).

Afbeelding verwijderdWat deze speciale eenheid eigenlijk precies doet, weet niemand. In de exclusieve special van RTL Crime is voor het eerst te zien hoe de BSB opereert bij oefeningen en uitvoeringen.

Daarnaast wordt er onder andere een kijkje genomen bij de werkzaamheden van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. De grenspolitietaak op de luchthaven is in handen van de Marechaussee. Dagelijks weigeren zij mensen die niet voldoen aan de eisen voor binnenkomst in Nederland. Bovendien beveiligt de Marechaussee hoog-risicovluchten en wordt er toezicht gehouden op securitybedrijven. Sinds de aanslagen op 11 september 2001 zijn veel regels aangescherpt en worden losliggende bagage en verdachte pakketjes uiterst serieus genomen.

'De Koninklijke Marechaussee: als het erop aankomt' is de tweede exclusieve special die de digitale zender RTL Crime uitzendt. Na het grote succes van de special over de motorclub 'No Surrender' vorig jaar, is het RTL Crime opnieuw gelukt om binnen te dringen in een wereld die tot dan toe verborgen was voor het grote publiek.

'De Koninklijke Marechaussee: als het erop aankomt', dinsdag 23 september om 20.30 uur bij RTL Crime.

Bij provider UPC is het themakanaal RTL crime kanaal 110.

Bron : rtl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief