Mensensmokkelaar aangehouden bij grote Europol actie

Gepubliceerd op: 25-9-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft op 16 en 17 september deelgenomen aan een grote Europol actie, de zogenaamde 'Joint Action Days'. Bij deze grote actie tegen de georganiseerde criminaliteit in de Europese Unie waren 28 EU-landen betrokken.

Afbeelding verwijderdDe marechaussee heeft gedurende deze dagen extra aandacht besteed aan de verhoogde instroom van illegalen en migratie criminaliteit.

Tijdens deze " Joint Action Days" heeft de Koninklijke Marechaussee op de A-37 bij Klazienaveen een 57-jarige Poolse man aangehouden als verdachte van mensensmokkel. Hij vervoerde in zijn auto vier personen geboren in Syrië, die asiel hebben gevraagd.

Marechaussees controleerden een personenauto met Pools kenteken. In het voertuig zaten buiten de bestuurder nog vier passagiers. De bestuurder verklaarde dat hij met zijn passagiers onderweg was naar ter Apel. Bij het controleren van de documenten bleken twee personen in het bezit van een Palestijns vluchtelingen paspoort. De andere twee passagiers konden geen documenten tonen. Het viertal vroeg asiel en zijn overgebracht naar Ter Apel. De Poolse bestuurder is aangehouden terzake van mensensmokkel en werd ingesloten.

De Koninklijke Marechaussee is belast met de grenspolitie taak. Zij controleert het grensverkeer van personen en bestrijdt vormen van criminaliteit die zich niet laten tegenhouden door grenzen. Dit gebeurt op alle plaatsen waar dit voor de Nederlandse Staat van belang is, in Nederland en aan de Europese buitengrenzen.

Zie ook de europol website.    

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief