Postactief KMar-personeel bij uitreiking van nieuwe standaard KMar in Den Haag

Gepubliceerd op: 28-9-2014

Op donderdag 16 oktober 2014 zal Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de nieuwe standaard van de Koninklijke Marechaussee (KMar) uitreiken. De huidige standaard (foto) dateert uit 1931 en is in 1974 al een keer vernieuwd. Op de nieuwe standaard zal het woord 'Wapen'  niet meer voorkomen omdat de KMar in 1998 een zelfstandig krijgsmachtdeel is geworden. De vervanging vindt plaats in het jaar dat de KMar tevens haar 200-jarig bestaan viert. 

Afbeelding verwijderdDe ceremonie duurt van 09.00 tot 10.00 uur en is op het Binnenhof in Den Haag. Commandant KMar, luitenant-generaal dr. Hans Leijtens, zal de standaard in ontvangst nemen. De KMar zal op het Binnenhof in al haar geledingen op gepaste wijze acte de presence geven. CKMar heeft ook gemeend dat vooralsnog maximaal 25 postactieve KMar-leden de plechtigheid vanaf de tribune kunnen volgen.

De Stichting Marechaussee Contact (SMC) is gevraagd hieraan invulling te willen geven. De veteranen gaan dan gekleed in het SMC-verenigingstenue (blauwe blazer, grijze broek en de blauwe baret van voor 1998, of de vredesmissiebaret naar keuze) met groot model onderscheidingen, de overige SMC-postactieven in een net burgerkostuum. De reis naar en van Den Haag is voor eigen rekening; veteranen kunnen gebruik maken één van de vrijvervoersbewijzen die het Veteraneninstituut hen jaarlijks verstrekt. Verzoeke elkaar te informeren omdat vele oudere KMar-postactieven geen internet hebben. 

Belangstellenden kunnen zich tot 10 oktober 2014 opgeven bij SMC’er Cees van Ingen via e-mail Ceesvaningen@planet.nl of telefonisch op 0183-623754: naam en voorletter(s), titel, adres, postcode, woonplaats, alsmede wel/niet veteraan. De toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst. Indien het aantal van 25 plaatsen is bereikt, stopt formeel de inschrijving! Allen dienen om 08.40 uur gezeten te zijn; de tribune is open vanaf 08.15 uur. Toegang tot de tribune verkrijgt u op vertoon van uw paspoort of identiteitsbewijs aan het ter plaatse aanwezige controlepersoneel van de KMar.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief