Veteranenicoon Meines bevorderd

Gepubliceerd op: 3-10-2014

Afbeelding verwijderdVeteranenicoon Ted Meines is officieel bevorderd. Meines was in titel al luitenant-generaal en droeg die rang bij bijzondere gelegenheden dan ook al op de schouder. Op zijn 93e verjaardag, werd hij effectief luitenant-generaal. Dit voor zijn grote verdiensten voor de krijgsmacht in het algemeen en de veteranen in Nederland in het bijzonder.

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp maakte op 25 september 2014 het voor Meines heugelijke feit bij Koninklijk Besluit bekend tijden de première van de Nationale Taptoe in Ahoy in Rotterdam. Hij omschreef Meines als 'een uniek persoon die in veteranenland door allen in het hart is gesloten'. "Wat Ted Meines allemaal voor veteranen heeft gedaan is haast teveel om op te noemen", zei Middendorp.

Inzet voor veteranen
De bevorderde opperofficier van de Koninklijke Landmacht is al sinds 1950 betrokken bij het wel en wee van Nederlandse veteranen. Hij richtte Het Veteranen Legioen Nederland op en was er voorzitter van. In 1988 werd hij de eerste voorzitter van de Veteranenstichting en stond aan de basis van het Veteranenplatform. Vanaf 1988 is hij de aanstichter voor het defilé op 5 mei in Wageningen. Meines was ook verbonden aan het Nederlandse Hart Stichting.

In juni 1994 werd aan de eervol ontslagen generaal-majoor Ted Meines de titulaire rang van luitenant-generaal verleend.

Bron : veteraneninstituut.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief