Grote controle op Schiphol

Gepubliceerd op: 9-10-2014

Dinsdag is op Schiphol een grote multidisciplinaire controle gehouden door de Koninklijke Marechaussee, Douane, FIOD en belastingdienst.

Afbeelding verwijderdMotorrijders dirigeerden de voertuigen naar een controleplaats nabij de aankomsthal. Daar werd elk voertuig en de inzittenden aan een uitgebreide controle onderworpen. Bij de selectie werd gebruik gemaakt van de automatische kentekenplaat herkenning (ANPR). Van de ruim 8000 gescande voertuigen kwam er in 90 gevallen een melding met bijzonderheden.

Bij deze dynamische controle controleerden 80 ambtenaren van de verschillende instanties 160 voertuigen en hun inzittenden. De belastingdienst nam 34 voertuigen in beslag en incasseerde bijna 30.000 euro. Bij veertien in Nederland woonachtigen die in een auto met buitenlands kenteken reden, werd een naheffing opgelegd. De Koninklijke Marechaussee trof twee messen en verdovende middelen aan bij gecontroleerde personen en schreef diverse bekeuringen uit voor gebreken aan voertuigen.

De actie op Schiphol maakt deel uit van de afpakweek van de Ondermijning, waarbij verschillende partners nauw samenwerken om ondermijning aan te pakken. Het afpakken van goederen en vermogen die mogelijk van criminaliteit afkomstig zijn is hiervoor een doeltreffend middel.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief