Congres geschiedenis Marechaussee

Gepubliceerd op: 14-10-2014

Op vrijdag 10 oktober organiseerde de Koninklijke Marechaussee (KMar) samen met de politieacademie het ‘Congres Marechausseegeschiedenis’ in het Museum der Koninklijke Marechaussee in Buren. Tijdens het congres werd de historie van de KMar en de overige gendarmeriekorpsen in Europa nader onder de loep genomen.

Afbeelding verwijderd

In de ochtend spraken buitenlandse gasten van de Open University (UK) en Technische Universität Berlin over de Europese gendarmeriekorpsen. Dr. Guus Meershoek (Politieacademie, Universiteit Twente) sprak over de KMar binnen de Nederlandse politiek en maatschappij. De middag stond in het teken van workshops over internationale samenwerking, ordehandhaving, grensbewaking en vredesmissies. Naast het terugblikken heeft er ook nog een discussie plaatsgevonden over de toekomst van de KMar. 

Afbeelding verwijderd

Districtscommandant Schiphol brigade-generaal  Pieter Simpelaar, sloot af met de volgende woorden: 'Wij hebben vandaag teruggekeken op tweehonderd jaar marechausseegeschiedenis en zojuist zelfs nog een blik op de toekomst geworpen. De Koninklijke Marechaussee is zich altijd sterk bewust geweest van het eigen verleden, van de eigen traditie en reputatie. Het museum waar wij vandaag te gast zijn, illustreert dat ook duidelijk.' 

Bron : marechausseemuseum.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief