MH17-repatriëringsteam haalt persoonlijke bezittingen op

Gepubliceerd op: 21-10-2014

Een Nederlands team van de MH17-repatriëringsmissie heeft vandaag persoonlijke bezittingen opgehaald van slachtoffers van vlucht MH17. De Nederlanders ontvingen twee koffers in het oost-Oekraïense stadje Torez.

Afbeelding verwijderdVia een telefoonlijn, opengesteld voor omwonenden van het rampgebied, kwam eerder deze week de melding over de koffers binnen. Daarop is een Nederlands team, samen met de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), naar Torez gegaan om de persoonlijke bezittingen op te halen.

Koffers na check naar Nederland
De koffers gaan mee naar Charkov voor een eerste forensische check. Daarna komen de spullen naar Nederland. De persoonlijke bezittingen die vorige week met behulp van de Oekraïense rampenbestrijdingsorganisatie State Emergency Service (SES) zijn verzameld, komen naar verwachting morgen aan in Nederland.

De repatriëringsmissie doet er de komende tijd alles aan om persoonlijke bezittingen in handen te krijgen, maar is gebonden aan de veiligheidsomstandigheden. Alle meldingen en tips die binnenkomen, worden serieus onderzocht.

Situatie
De veiligheidssituatie in en rond het gebied is nog altijd fragiel. Ook vandaag waren er weer ontploffingen in Donetsk en beschietingen op en in de directe omgeving van de crashsite.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief