Mission impossible in Mali

Gepubliceerd op: 29-10-2014

In navolging van de Kamercommissie bracht ook Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaart een bezoek aan Kamp Castor, waar het grootste gedeelte van de Nederlanders die deelnemen aan de VN-missie Minusma in Mali verblijven.

Afbeelding verwijderdVluchtende Chinese bewaking, kapotte toiletten, de VN als 'black-box'. De missie naar Mali gaat niet over rozen. SP kamerlid Jasper van Dijk bracht een werkbezoek aan de Nederlandse militairen en schreef deze impressie.

Het bezoek van de Kamercommissie voor Defensie aan Mali. Commissievoorzitter Han ten Broeke (VVD) en de leden Ronald Vuijk (VVD), Sultan Günal-Gezer (PvdA), Jasper van Dijk (SP), Raymond de Roon (PVV) en Wassila Hachchi (D66) lieten zich informeren over de voortgang van de VN-missie MINUSMA, waar Nederland sinds dit voorjaar een bijdrage aan levert.

Het Nederlandse Kamp Castor bevindt zich in Gao, een plaats in het midden van Mali. Hier moeten de circa 450 Nederlandse militairen samen met ongeveer 10.000 andere militairen VN-missie MINUSMA uitvoeren (United Nations Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali).

Lees verder...

Bron : trouw.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief