KMar houdt samen met partners integrale actie op Rotterdam-The Hague Airport

Gepubliceerd op: 8-11-2014

Tijdens een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee, de Nationale Politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst zijn op Rotterdam - The Hague Airport auto’s, drugs, wapens en vuurwerk in beslag genomen en boetes en belastingschulden geïnd.

De Koninklijke Marechaussee coördineerde de actie onder de naam ‘Cobra’, die in het teken stond van een controle op het bezit van wapens en munitie op de luchthaven.

Afbeelding verwijderdVan voertuigen die van en naar de luchthaven reden werd het kenteken (automatische kentekenplaat herkenning) door de Belastingdienst gecontroleerd. De fysieke controles vonden plaats op een afgezet terrein op de luchthaven. Voertuigen werden onderzocht en de inzittenden werden preventief gefouilleerd.

Bij de controles werden vier messen aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Voor het bezit van de messen werd eenmaal een schikking aangeboden van € 170 euro die direct werd betaald en eenmaal volstond het vrijwillig afstand doen van het mes. Van de twee andere zaken wordt een dossier opgemaakt en wordt later een beslissing genomen. Verder werd drie keer een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen, hetgeen in beslaggenomen is. Een persoon mocht na het betalen van een openstaande geldboete van € 523 zijn weg vervolgen en twee andere personen werd proces-verbaal aangezegd voor een totaal gladde band en een sinds januari 2014 verlopen APK.

Een persoon werd aangehouden voor het bezit van verboden vuurwerk. Door de Marechaussee werd de woning van de verdachte onderzocht, hierbij werd geen vuurwerk aangetroffen. Later werd een medeverdachte aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op zeven auto’s, waarvan er twee direct werden afgevoerd. Daarnaast heeft de Belastingdienst bijna 46.000 euro direct geïnd vanwege openstaande belastingschulden.

De Koninklijke Marechaussee, OM en Politie werken vaker samen met onder andere de Belastingdienst bij integrale veiligheidsacties. Als daarbij wapens maar ook drugs of mogelijk illegaal verkregen vermogen wordt gevonden, wordt dat in beslag genomen. Juist door de samenwerking tussen verschillende organisaties kan snel een volledig beeld ontstaan van een persoon en zijn bezittingen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief