Slachtoffers MH17-ramp terug in Nederland

Gepubliceerd op: 10-11-2014

De stoffelijke resten van slachtoffers van de MH17-ramp zijn zaterdag aangekomen op Vliegbasis Eindhoven met een Nederlandse Hercules C-130-transportvliegtuig. De terugkeer van stoffelijke resten was met hetzelfde ceremonieel omgeven als voorgaande keren.

Afbeelding verwijderdEen militaire erewacht haalde de vijf kisten uit het militaire toestel en bracht ze naar de gereedstaande lijkwagens. Die vertrokken onder politie- en marechaussee begeleiding naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Hier worden de resten verder geïdentificeerd en vervolgens overgedragen aan de naaste familie. 

Ceremonie Charkov
De ceremonie werd bijgewoond door ongeveer 150 nabestaanden en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk. Ook waren er vertegenwoordigers van de Staten-Generaal en ambassades van de betrokken landen. Eerder vandaag werden de kisten met ceremonieel eerbetoon naar  het vliegtuig in Charkov gebracht. Hierbij aanwezig was minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief