Mensensmokkelaars aangehouden

Gepubliceerd op: 12-11-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen woensdag een 34-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Schipluiden aangehouden die verdacht worden van mensensmokkel en het vervalsen van reisdocumenten.

Afbeelding verwijderdDe man en vrouw worden verdacht van het smokkelen van Syrische en Iraakse vluchtelingen naar Nederland. De verdachten regelden vervalste paspoorten en andere reispapieren voor de reis en vroegen daar geldbedragen van ruim vijfduizend euro voor.

Asielverhaal
Bij een doorzoeking in de woning van de verdachten is beslag gelegd op telefoons en pasfoto’s. vermoedelijk waren de pasfoto’s bestemd voor het maken van valse reisdocumenten. In het huis van de man en vrouw werd ook een uitgebreid asielverhaal aangetroffen. Hierin stond uitgelegd hoe de vluchtelingen die gesmokkeld werden zich moesten gedragen om zo min mogelijk op te vallen.

De verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. De man is voor veertien dagen in bewaring gesteld. De vrouw mag het verloop van het onderzoek in vrijheid afwachten, zij blijft verdachte.

Bron : om.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief