Mensensmokkelaar aangehouden

Gepubliceerd op: 21-11-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft in Eindhoven een 27-jarige Nigeriaanse man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Afbeelding verwijderdEen motorrijder van de Marechaussee zag bij het tankstation op de A67 richting België, ter hoogte van grensovergang Bladel, een auto staan met Pools kenteken. Zowel de bestuurder, die aan het tanken was, alsook de drie inzittenden waren vermoedelijk van Afrikaanse afkomst.

Het gedrag van de inzittenden was voor de Marechaussee reden om de mannen te controleren. De bestuurder was in het bezit van een Nigeriaans paspoort en een verblijfskaart van Letland. De drie inzittenden, 19, 20 en 20 jaar oud, toonden allen een Nigeriaans paspoort met daarin een visum, dat een maand was verlopen. De bestuurder vertelde dat hij in Polen woonde, maar kon dit niet met een document aantonen. Daarnaast probeerden de inzittenden een formulier van de Poolse autoriteiten te verbergen, waaruit later zou blijken dat zij de Europese Unie binnen vijftien dagen dienden te verlaten. 

Marechaussees hebben de bestuurder en vreemdelingen hierop voor nader onderzoek overgebracht naar de brigade in Eindhoven. Na kort onderzoek is de bestuurder aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de verdachte, die nog vast zit. De vreemdelingen hebben asiel aangevraagd.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief