Duo uit Rhenen aangehouden voor heling

Gepubliceerd op: 25-11-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft in Arnhem een 22- en 24-jarige man, beiden uit de gemeente Rhenen, aangehouden op verdenking van heling.

Afbeelding verwijderdTijdens een controle Mobiel-Toezicht-Veiligheid(MTV) zagen Marechaussees op de Westervoorsedijk in Arnhem een auto rijden. Zij hadden de auto al een paar keer gezien en zagen dat deze nu uit een onverharde doodlopende weg kwam rijden. Marechaussees hebben de inzittenden van de auto gecontroleerd. De bestuurder was in bezit van een Nederlands paspoort. De bijrijder was niet in het bezit van een identiteitsbewijs.

Marechaussees hebben de bijrijder hierop gefouilleerd en de auto doorzocht. De bijrijder was in het bezit van een gripzakje met XTC-pil en in de auto werd een Nederlandse identiteitskaart, een Nederlands paspoort en pakketje met een witte substantie, vermoedelijk cocaïne gevonden. Beide documenten waren niet van de mannen. Uit onderzoek bleek dat de Nederlandse identiteitskaart was gestolen bij een woninginbraak. Marechaussees hebben de verdachten hierop aangehouden op verdenking van heling. 

Nader onderzoek wees uit dat één van de verdachten voorwaardelijk vrij was gelaten en nog in zijn proeftijd zat. Omdat hij de voorwaarde die aan die proeftijd zat had overtreden, is deze verdachte hiervoor tevens aangehouden.

Daarnaast hebben Marechaussees maandagochtend tijdens een MTV-controle op de A-12 ter hoogte van Zevenaar tevens een 24-jarige man uit Kassel(D) aangehouden. De man was in het bezit van een vervalst Litouws rijbewijs.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek in beide zaken. Twee verdachten zit nog vast. Eén verdachte van heling is in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief