Tsunami werd Ferry fataal

Gepubliceerd op: 8-12-2014

Zo kopt De Telegraaf van heden, maandag 8 december, waarin een uitgebreid interview is opgenomen met de weduwe van Ferry Holtkamp (van het boek “Ik beken”).

In dit interview blikt Rie terug op de tsunami van 10 jaar gelden waarin zij en haar man betrokken waren. Ook haalde zij in het kort de martelingen van Ferry in het Jappenkamp aan en trok de conclusie dat Ferry de martelingen had overleefd maar dat de gevolgen van de tsunami hem noodlottig werden.

Naschrift SMC redactie
ik beken - boekOp 29 september 2012 vraagt het Indisch Herinneringscentrum met het programma ‘Saya mengakoe / Ik beken’ aandacht voor het verzet in Indië tijdens WOII.

Op verzoek van het herinneringscentrum maakte Inge Dümpel een toneelbewerking van het boek ‘Ik beken’ (auteur Elise G. Lengkeek) over het dramatische levensverhaal van Ferry Holtkamp, verzetsman in Nederlands-Indië tijdens WOII. Met muzikale ondersteuning van het KION Koor uit Nijmegen o.l.v. Johnny Rahaket en een inleiding door historicus Humphrey de la Croix.

De Stichting Marechaussee Contact publiceerde in tijdschrift 'Marechaussee Contact' editie augustus 2009, pagina 24 en 25, een recensie van het boek 'Ik beken'. De betreffende twee pagina's kunt u hier teruglezen.

Het boek “Ik beken”, ISBN 978 90 499 5109 2, is uitgegeven door Mistral uitgevers in 2009 en nog te koop in de boekhandel voor de prijs van € 21.95.

Ferry Holtkamp heeft meerdere jaren dienst gedaan op de brigade KMar in Amsterdam.


SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief