Laatste wrakstukken MH17 arriveren in Nederland

Gepubliceerd op: 13-12-2014

Het vierde en laatste konvooi met wrakstukken van vlucht MH17 is vandaag op Vliegbasis Gilze-Rijen aangekomen. Afgelopen week reden zestien vrachtwagens met restanten vanuit Oekraïne naar Nederland. Op de luchtmachtbasis onderzoeken experts de wrakstukken en proberen ze een gedeelte van het vliegtuig te reconstrueren.

Afbeelding verwijderdDe Onderzoeksraad voor Veiligheid leidt het internationale onderzoek naar de oorzaak en het verloop van de crash. Het team gebruikt daarbij onder meer gegevens van de cockpit voice recorder, de flight data recorder en luchtverkeersleiding. Het onderzoek levert mogelijk nieuwe informatie op, maar wordt ook gebruikt om gegevens uit andere bronnen te verifiëren. De raad streeft ernaar in de zomer van 2015 het eindrapport te publiceren.

Transport Defensie
De onderzoeksraad startte de berging van de wrakstukken op 16 november, geholpen door lokale hulpdiensten en Nederlandse militairen. De bergers konden zes dagen aaneengesloten werken op de crashsite. Op 23 november gingen de brokstukken per trein vanuit Torez naar Charkov. Defensie verzorgde het transport naar Nederland. De eerste twee konvooien arriveerden afgelopen dinsdag in Gilze-Rijen.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief