Ongeval met gevaarlijke stoffen Schiphol

Gepubliceerd op: 15-12-2014

Zondagavond heeft er in een hangar op Schiphol Oost een ongeval met gevaarlijke stoffen plaatsgevonden. Drie slachtoffers zijn met ademhalingsproblemen overgebracht naar een ziekenhuis.

Afbeelding verwijderdRond 21.30 uur zijn de Koninklijke Marechaussee, brandweer en ambulances ter plaatse gegaan na een melding dat er gevaarlijke stoffen zouden zijn vrijgekomen tijdens werkzaamheden in een loods. Aldaar bleek dat in een vat met chemische vloeistof een reactie was ontstaan waardoor het vat zeer heet was geworden en een zogenaamd spraywolk was ontstaan. Door de stoffen die hierdoor vrijkwamen zijn drie personen die zich in de hangar bevonden met ademhalingsproblemen per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, waar zij na behandeling weer naar huis mochten.

De omgeving van de hangar is geruime tijd afgesloten geweest. Nadat de hangar was gelucht werden de afzettingen opgeheven. Het vat met chemische stoffen is door de brandweer veiliggesteld en zal door een specialistisch bedrijf worden opgeruimd.

De Koninklijke Marechaussee doet in samenwerking met de Inspectie leefomgeving en transport een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en de naleving van de wettelijke voorwaarden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief