Nieuwsbrief Trompetterkorps KMar

Gepubliceerd op: 17-12-2014

Met de aanvaarding van het commando over het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee op vrijdag 11 juli dit jaar werd ik - als onderdeel van mijn functie - tevens voorzitter van de Stichting Vrienden van het Trompetterkorps. Een eervolle taak, zeker voor een muziekliefhebber die ooit zelf als tamboer bij het Cadetten Tamboerkorps Prins Bernhard speelde, en zelfs deelnam aan de taptoe Breda.

Afbeelding verwijderd

Nog voor mijn commando-overdracht mocht ik mijn voorganger waarnemen bij twee evenementen in Apeldoorn. Dat was in het weekend van 14 en 15 juni, bij het Grand Defilé ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk, en bij het concert van ons trompetterkorps in het Oranjepark. Twee gelegenheden waarbij ons trompetterkorps liet zien, horen en voelen wat ze kan. Zowel het optreden als fanfare, als het optreden als orkest, met een gevarieerd repertoire. Muziek is meer dan alleen geluid produceren, het is ook kunst, het overbrengen van emoties. Dat laatste is zeker voor een militair korps een belangrijke kwaliteit, omdat zij zowel bij feestelijke vieringen als bij plechtige herdenkingen wordt ingezet. Als KMar mogen we ons gelukkig prijzen met een eigen trompetterkorps, en zeker met de kwaliteit die ons korps levert.

Ons Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is als militair deeltijd orkest een zeer flexibel orkest. Een groot aantal zeer gedreven musici staat garant voor een efficiënte en professionele inzet. De Koninklijke Marechaussee wordt op een waardige manier door het trompetterkorps vertegenwoordigd. 

Aldus kolonel Jan Roede, Commandant Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee en voorzitter van de Stichting Vrienden van het Trompetterkorps in zijn voorwoord van de nieuwsbrief TkKMar 2014-12. Deze nieuwsbrief kunt u hier in zijn geheel teruglezen.  

Bron : tkkmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief