Personeel steelt tax free spullen uit vliegtuigen

Gepubliceerd op: 18-12-2014

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft in een onderzoek naar de diefstal van luxe goederen uit vliegtuigen vier mannen, in de leeftijd van 27 tot 42 jaar, aangehouden.

Afbeelding verwijderdNaar aanleiding van een aangifte op Schiphol door een luchtvaartmaatschappij van de diefstal van luxe goederen, zogenaamde tax-free goederen, aan boord van vliegtuigen, is het Team Vervolgonderzoeken (TVO) van de Marechaussee op Schiphol medio november een onderzoek gestart. Dit onderzoek wees uit dat de gestolen goederen, waaronder dure horloges, armbanden en pennen, op internet werden aangeboden.

Het onderzoek van TVO leidde naar vier mannen. Begin december zijn in de woning van twee mannen, 40 en 41 jaar oud uit Hoofddorp en Amsterdam, beiden werkzaam bij een luchtvaartmaatschappij, diverse luxe goederen gevonden, vermoedelijk afkomstig van de diefstal. Beide verdachten zijn aangehouden en worden verdacht van diefstal en heling van de gestolen goederen. De andere twee mannen, 27 en 42 jaar oud uit Amsterdam en Duivendrecht, die de gestolen goederen aanboden op internet konden afgelopen week en gisteren worden aangehouden op verdenking van heling van de gestolen goederen. De gestolen goederen vertegenwoordigen een waarde van enkele tienduizenden euro’s.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek in de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven verdachte in de zaak. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief